Atelierele de improvizatie JADD


Billboards

Atelierele de improvizatie JADD reprezinta o serie de concerte prin care incercam sa aducem in fata spectatorului roman suflul nou al muzicilor creative contemporane.
 
Speram ca prezenta la Bucuresti a unor artisti ca Mats Gustaffson, Joe McPhee, Ken Vandermark, Peter Evans, Paal Nilssen Love, Michael Zerang, Ab Baars, Jon Irabagon, Fred Lonberg Holm, Ingebrigt Haker Flaten, Ig Henneman, Andy Moor sau Terrie Ex, Aaron Moore sau Daniel Padden sa creeze acea masa critica a unui public dispus sa se lase devorat de limbaje sonore aventuroase si provocatoare.
 
Pentru ca ambitia noastra, ca sa-l citam pe Iancu Dumitrescu, tine "doar de incercarea de a arde perioadele de intoleranta estetica si de sincronizare cu eforturile mirabile ale lumii".
 
Atelierele de improvizatie JADD au avut ca partener principal in anii 2010-2015 clubul CONTROL din Bucuresti, care ne-a oferit pe langa scena de concert si sprijinul logistic necesar, adeseori sprijin financiar consistent, fara de care aceste manifestari sub sigla JADD nu ar fi fost posibile.
Atelierele de improvizatie JADD au mai fost sustinute de Ambasadele Olandei, Norvegiei si Suediei la Bucuresti, de Universitatea Nationala de Muzica si Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia al UNMB.

Clinical JAZZ


unipoluri

Clinical Jazz este o serie de auditii muzicale produse de JADD care a inceput la clubul Oblio in anul 2006 si a continuat apoi in Club Control (pasajul Victoria) si in alte cluburi din Bucuresti.
 
Clinical Jazz sunt produse pentru cei ce aleg sa fie conectati la tendintele muzicii contemporane improvizate, la timpul prezent al muzicii de avangarda.
 
Clinical Jazz au fost si evenimente conexe unor concerte la care JADD a fost partener, cum a fost cazul concertului Pink Freud din Club Control in 2011, produs de Institutul Polonez.

JADD RECORDS


magazin online discuri vinyl

JADD incearca sa se redefineasca prin lansarea unui magazin muzical (online in prima faza) pentru amatorii de muzici aventuroase.
 
JADD RECORDS este o extensie comerciala a ASOCIATIEI CULTURALE JADD si va fi o reflexie a gusturilor noastre muzicale, un tribut pe care il aducem muzicii pe suport fizic. Discul vinyl este o reprezentare tangibila a muzicii pe care o iubim, este forma de conectare ideala cu ea, transformandu-se din obiect de colectie intr-un adevarat ritual care sa ne aminteasca mereu ca nu numai muzica e importanta dar si felul in care noi o ascultam.
 
Free improv, jazz, psychedelic, noise, progresiv pe discuri vinyl, Cd uri si casete de la case de discuri mai putin reprezentate pana acum in Romania.
 

Ab Baars / Ig Henneman Duo


Mesh-uri pe Magazinul Unirea

In 2013, cu ocazia concertului Ab Baars - Ig Henneman Duo, ne-am transferat din spatiul underground al clubului Control inspre scene mai academice, sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica, cu sprijinul Centrului de Muzica Electroacustica si Multimedia al UNMB.

Acest concert a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Olandei la Bucuresti si a facut parte dintr-un mini turneu in Romania, produs in colaborare cu asociatia Muzica de vest din Oradea.

The Thing


Billboards

"The Thing are jazz, but not as you know it" (BBC)
 
Mats Gustafsson (Suedia) este unul din cei mai originali si influenti saxofonisti ai scenei free, construindu-se alaturi de grupuri ca Brotzmann Chicago Tentet, AALY trio, Gush, Zu sau The Ex.
 
Ingebrigt Haker Flaten (contrabas) si Paal Nilssen-Love (tobe) formeaza cea mai heavy sectie ritmica a Norvegiei, lucrand impreuna in grupuri ca School Days cu Ken Vandermark, Scorch sau Atomic. Ca abordare sunt fiecare influentati de o alta traditie free (engleza, americana sau germana) acestea simtindu-se mai degraba decat auzindu-se in muzica lor de o energie devastatoare.
 
The Thing au cantat in cadrul Atelierelor de improvizatie JADD pe 9 decembrie 2010 in vechiul club Control din pasajul Victoria.
 

Mostly Other People Do The Killing


locatie publicitara multipillar

"One of the most exciting and innovative bands on the modern jazz scene." (Tim Niland)
 
Mostly Other People Do the Killing este un cvartet de jazz din New York care-i include pe trompetistul Peter Evans, saxofonistul Jon Irabagon, basistul Moppa Elliott si bateristul Kevin Shea
 
Una dintre cele mai bune trupe de jazz din ultimii ani, MOPDTK canta compozitiile basistului Moppa Elliott. Concertele lor iau adeseori forma unor suite in care grupul face tranzitia intre piesele originale si standarde de jazz, folosindu-se de elemente teatrale dar si din rock, pop sau muzica clasica.
 
MOPDTK au cantat in cadrul Atelierelor JADD pe 9 aprilie 2014 in clubul Control, sala Berlin.